Resturile de fuzelaj au fost recuperate în luna iunie în apropierea insulei Pemba, situată la 50 de kilometri de ţărmurile continentale ale Tanzaniei. 
Ministerul Transporturilor din Malaezia a precizat că resturile de fuzelaj au fost analizate de experţi australieni, care au stabilit că acestea aparţin zborului MH370.

„Experţii au concluzionat că resturile de fuzelaj provin din aeronava 9M-MRO, cunoscută şi sub numele de MH370. Vom continua analiza resturilor de fuzelaj în speranţa că vom descoperi dovezi care să ne arate ce s-a întâmplat cu zborul MH370”, se arată într-un comunicat al ministerului Transporturilor.

Anterior, autorităţile malaeziene au susţinut că cel mai probabil resturile de fuzelaj aparţin epavei MH370.

Aeronava MH370 avea 239 de persoane la bord atunci când a dispărut de pe radare, la data de 8 martie 2014. Epava nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională de căutare, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, situată în estul Oceanului Indian.

Echipe de specialişti au petrecut doi ani verificând o zonă din sudul Oceanului Indian cu o suprafaţă de 120.000 de kilometri pătraţi. Însă,operaţiunile de căutare a cursei Malaysia Airlines au costat peste 124 de milioane de dolari, fiind cele mai scumpe operaţiuni din istorie.