(SONDAJ) Finlandezii nu au încredere în ruși

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei mai mulți cetățeni finlandezi cred că Rusia este o amenințare la adresa țării lor. Acest punct de vedere este susținut în totalitate sau parțial de mai mult de jumătate (54%) din locuitorii din Suomi, susține publicația Valitut Palat, citând un sondaj realizat de firma de cercetare britanica Wyman Dillon.

Următoarea mare amenințare pentru finlandezi o reprezintă religiile străine. De impactul negativ al acestora asupra țării se teme aproape fiecare al doilea respondent (44%). În același timp, nivelul de anxietate în rândul bărbaților pe această temă este semnificativ mai mare decât în rândul femeilor – 52% versus 36%.

În ciuda amenințării reale sau imaginate, foarte puțini finlandezi consideră că este necesar să se ia măsuri preventive. De exemplu, doar 17% dintre cetățeni sprijină introducerea în Finlanda a serviciului militar obligatoriu pentru femei.

În plus, mulți finlandezi nu cred în necesitatea aderării țării lor la UE. Numai 49% dintre respondenți cred că Finlanda are mai mult folos după aderarea la UE.

Într-un alt sondaj, majoritatea finlandezilor (80%) nu au încredere în ruși. Locul al doilea al neîncrederii este ocupat de cetățenii României (78%), iar pe locul al treilea – Grecia (76%).

Să reținem că de vecinii ruși se tem nu numai locuitorii din Finlanda, dar și cei din Norvegia. Un studiu recent a arătat că în această țară în amenințarea Rusiei cred aproape jumătate (45%) dintre cetățeni, potrivit paginaderusia.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...