Șefii vămilor din statele membre ale CSI s-au reunit la Minsk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a participat, în perioada 14-15 septembrie 2016, la cea de-a 64-a şedinţă a Consiliului conducătorilor serviciilor vamale ale statelor membre ale CSI, desfășurată la Minsk, Republica Belarus.

Conducătorii administrațiilor vamale din statele membre ale CSI au discutat despre interacțiunea organelor vamale și administrațiilor căilor ferate, securitatea sistemelor vamale informaționale, introducerea modificărilor în Nomenclatorul unic de mărfuri al activităţii economice externe a CSI pe baza Sistemului Armonizat de descriere și codificare a mărfurilor, Planul de activitate a Consiliului pentru anul 2017.

În marja reuniunii, Vitalie Vrabie a avut discuții cu omologii din Rusia și Belarus privind oportunitățile de dezvoltare a mecanismelor de facilitare a comerțului transfrontalier.

Tot în cadrul evenimentului a avut loc și întrevederea șefilor autorităților vamale cu Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, fiind abordate subiecte actuale ale activității vamale, în special aplicarea tehnologiilor informaționale, optimizarea controlului vamal la frontieră, simplificarea procedurilor vamale, prevenirea și combaterea fraudelor transfrontaliere, dezvoltarea analizei de risc etc.

Reuniunea de la Minsk a fost marcată de cea de-a 25-a Aniversare de la crearea sistemului vamal al Republicii Belarus.

Consiliul conducătorilor serviciilor vamale ale statelor membre ale CSI, instituit în 1993, este un organ permanent de colaborare ramurală al CSI şi este destinat pentru asigurarea coordonării interacţiunii autorităților vamale din statele membre ale CSI în domeniul politicii vamale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...