Cât costă un post de guvernator sau de ambasador în administraţia Obama

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Donaţiile generoase pentru organizaţia de susţinere a actualului preşedintele american şi pentru Partidul Democrat le-au deschis multor americani cu bani calea către posturi guvernamentale şi de ambasadori în timpul administraţiei Obama potrivit hacker-ului Guccifer 2.0. care a dat din nou „spargerea“ la Partidul Democrat american.

După cum indică documentele care au căzut în mâinile hackerului Guccifer 2.0, principalii donatori la Comitetul Naţional Democrat (DNC) au primit importante posturi guvernamentale în administraţia Barack Obama.

Potrivit documentelor piratate, Matthew Berzun, care a plătit 1.907.100 de dolari Partidului Democrat şi 1.174.430 de dolari Organizing for Action (OFA), o organizaţie care reuneşte susţinătorii preşedintelui american, a fost numit ambasador în Regatul Unit. Kirk Wagar a oferit 825.000 de dolari pentru democraţi şi 1,3 milioane OFA înainte de a fi numit ambasador în Singapore.

Printre alte nume figurează şi cel al lui Julius Genachowski, preşedinte al Comisiei Federale de Comunicaţii între 2009 şi 2013 care a donat 792.650 de dolari la partid şi 2.628.169 de dolari la OFA. Dennis Kucinich, fost congresman american recunoaşte: „Avem un sistem politic care încurajează donaţiile generoase pentru a fi în cărţi, iar cei care o fac sunt adesea răsplătiţi cu posturi guvernamentale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...