Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   CAPC înregistrează încălcări care vizează…

CAPC înregistrează încălcări care vizează PD, PSRM și PN

Imagine simbol

Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției a lansat recent Linia Fierbinte „Asistență juridică gratuită în litigiile electorale”. Scopul acesteia constă în oferirea asistenței juridice gratuite în domeniul electoral cetățenilor, ONG-urilor  și în facilitarea accesului la justiție a tuturor alegătorilor în perioada de până la alegeri și în ziua alegerilor.

Astfel, la data de 14.09.2016, la linia fierbinte a CAPC, operatorul Lilia Ioniță a recepționat apeluri privind anumite încălcări. În 3 localități: s. Carapetovca, r. Basarabeasca, s. Gura Galbenă r. Cimișlia și s. Sipoteni r. Călărași, primarii și șeful poștei (Gura Galbenă, Cimișlia) au impus reprezentanții sectorului bugetar din satele respective (profesori, educatori, angajați ai primăriei etc., iar în s. Gura Galbenă și toți pensionarii) să semneze pentru candidatul la funcția de Președinte a țării din partea PD (Marian Lupu).

De asemenea, a fost raportată distribuirea materialelor cu caracter electoral din partea PSRM (în s. Carapetovca, Basarabeasca) și Partidul Nostru (s. Maramonovca, r. Drochia).

Datele au fost transmise asociației Promo-Lex pentru a fi analizate.

Linia fier­binte a CAPC este des­chisă zil­nic, înce­pând cu ora 9.00 până la 19.00: 

(022) 23 85 32;
(022) 23 85 71;
(022) 23 83 84