„În foarte scurt timp se va dovedi că Guvernul Gaburici a fost ales pentru a tândăli ideea integrării europene. Acest guvern nu are nici o şansă pentru că are în frunte un prim-ministru păpuşă, un om manipulabil şi şantajabil”, a declarat Sergiu Mocanu.

Mai mult, liderul Antimafie a subliniat că această faţadă a noului guvern precum că susţine calea integrării europene a Republicii Moldova se va menţine doar trei luni şi că lucrurile vor fi date pe faţă din moment ce Parlamentul nu va aproba Legea Procuraturii în formula propusă de UE.

„Ei vor mima un dialog cu partenerii noştri din UE şi se vor arăta deschişi să adopte o lege a procuraturii aşa cum va recomanda Comisia de la Veneţia, iar în Parlament o vor modifica aşa precum vor propune experţii lui Plahotniuc. Orice independenţă procesuală pentru procurori înseamnă imediat câteva dosare penale pentru Filat şi Plahotniuc”, a specificat Sergiu Mocanu.

Cât despre fostul premier Iurie Leancă, Sergiu Mocanu a menţionat că acesta ar putea crea un partid politic doar în situaţia în care liderul PLDM, Vlad Filat, nu-i va da ascultare controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc.

„Dacă Plahotniuc va avea nevoie să apară un partid împreună cu Leancă, acesta va apărea. Dacă Filat va fi suficient de ascultător, atunci acest partid în frunte cu Leancă nu va apărea”, a menţionat liderul MPA.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.