Chestionat în privinţa jucătorilor excluşi din lot (n.r. Arlauskis şi Prepeliţă), antrenorul roş-albaştrilor i-a transmis un mesaj clar finanţatorului Gigi Becali.

"S-au simţit absenţele lui Prepeliţă şi Arlauskis. Erau titulari. E decizia patronului, nu puteam face nimic. Era bine dacă ştiam de mai mult timp. Suporterii au dreptul să reproşeze, dar trebuie să ne ajute în momentele grele şi sper ca în viitor să fie alături de noi. Pentru mine, campionatul nu e câştigat. Avem nevoie de toţi jucătorii. Să aduci jucători noi, să se integreze, e greu. Au prea puţin timp", a spus Gâlcă, în direct la Digi Sport Special.

Mai mult de atât, Gâlcă a afirmat că va fi foarte greu, în condiţiile în care în locul celor excluşi din lot nu au fost aduşi alţi fotbalişti în această iarnă. 

"Este logic să joci cu fotbaliştii pe care îi ai. Patronul vrea să construim echipa până la vară, chiar dacă aceşti jucători sunt plătiţi. Trebuie să formezi echipa pentru calificarea în UCL, dar nu e câştigat campionatul încă. E decizia dânsului. El plăteşte. Mai am nevoie de jucători, mai ales la mijlocul terenului. Voi vorbi cu el, să vedem ce se va întâmpla", a adăugat fostul internaţional.

Antrenorul campioanei nu s-a oprit însă aici. El a afirmat răspicat că unele transferuri din această iarnă s-au făcut peste capul său.

Prestaţia echipei în derby, eşecul în faţa Rapidului - o echipă încropită în această pauză competiţională, dar şi afirmaţiile tăioase făcute de Costel Gâlcă l-au înfuriat pe Gigi Becali. Patronul Stelei se gândeşte serios să-l înlocuiască pe actualul antrenor, iar varianta revenirii lui Laurenţiu Reghecampf începe să se contureze din ce în ce mai bine. Dan Petrescu este un alt nume la care patronul formaţiei din Ghencea se gândeşte pentru a-l înlocui pe Gâlcă. "Bursucul" este liber de contract, după despărţirea de Al Arabi.

"Ruptura" dintre cele două tabere este evidentă, iar despărţirea pare iminentă. Antrenorul, care s-a ferit până acum să facă astfel de afirmaţii, nu şi-a putut ascunde dezamăgirea. Lucrul care l-a deranjat cel mai mult pe Gâlcă a fost acela că nu a fost consultat în momentul în care s-au făcut transferuri în această iarnă. Şi tehnicianul ia serios în calcul plecarea de la Steaua, iar excluderea lui Arlauskis şi Prepeliţă pare să fi umplut paharul. 

Gâlcă simte serios în ceafă răsuflarea lui Reghecampf, lucru recunoscut chiar şi în conferinţa de presă: "Ştiu de la patron că Reghecampf a vorbit cu dânsul. Normal că omul îşi doreşte să vină să antreneze Steaua. E cea mai importantă echipă. Nu mă simt presat de nimeni, nici de Reghecampf. E treaba lui. Să vorbească în fiecare zi cu patronul. E liber, cât timp Becali vrea să vorbească cu el. Mi-a zis domnul Becali că eu sunt antrenorul Stelei, nimic mai mult", a declarat Gâlcă, după derby-ul pierdut pe teren propriu.

În acest moment, Becali pare decis să facă o schimbare pe banca tehnică şi nu este exclus ca despărţirea de Gâlcă să se producă în viitorul apropiat, mai ales că şi antrenorul ar fi de acord cu o despărţire.