(VIDEO) Șuvoaie de sânge pe străzi din capitala Bangladeshului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Musonul și un ritual tradițional au transformat apa de ploaie de pe străzile din capitala Dhaka din Bangladesh, în șuvoaie de sânge, informează Washington Post.

Milioane de persoane din Dhaka au sărbătorit, marți, Eid al-Adha, tradiție cunoscută în Asia de Sud sub numele de „bakri eid”, ce presupune sacrificarea animalelor – de cele mai multe ori capre – ca jertfă adusă divinității, urmând exemplul lui Avraam. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul islamic, menționează sursa citată.

Dhaka este unul dintre cele mai aglomerate orașe din lume. Pentru ca locuitorii să nu își sacrifice animalele oriunde, autoritățile au desemnat în acest an o mie de zone în care trebuia să se asigure și scurgerea sângelui rezultat în urma ritualului.

Articolele din media locale au demonstrat, însă, că aceste măsuri de precauție nu au fost luate în serios de populație, iar în timpul ploilor abundente din această perioadă străzile din capitala Bangladesh s-au format în adevărate șuvoaie de sânge, potrivit Agerpres.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...