Constatările au fost făcute în baza unui studiu. De cealaltă parte, şefa Direcţiei Educaţie a Primăriei capitalei se apără şi spune că nu este de competenţa ei şi a subalternilor săi să verifice credibilitatea agenţilor economici care se înscriu la concurs. 

Experţii au prezentat un raport privind transparenţa în organizarea achiziţiilor publice în educaţie din ultimii patru ani. Datele arată că 10 companii de construcţii, cu aceiaşi fondatori sau adrese juridice, au câştigat în fiecare an contracte bănoase cu statul.

Şefa Direcţiei Generale Educaţie a Primăriei capitalei a avut o explicaţie.

Reprezentanţii direcţiilor de învăţământ au mai declarat că nu pot verifica legătura dintre companiile participante la concurs şi s-au plâns de alte probleme.

Experţii au identificat nereguli şi la capitolul alimentaţie. Potrivit lor, statul cheltuieşte prea puţini bani pentru hrană, iar copiii mănâncă nesănătos.

Autorii studiului au venit cu o serie de recomandări pentru alimentaţia echilibrată a copiilor. Potrivit specialiştilor, statul ar trebui să cheltuiască anual în acest scop câte 8.700 de lei pentru un elev şi 5.200 de lei pentru un preşcolar, adică de două ori mai mult decât în prezent.