icon

Prim-ministrul Pavel Filip solicită autorităţilor să se responsabilizeze în organizarea unui scrutin electoral corect

14-09-2016 18:18
1,409

În debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, Premierul Pavel Filip a solicitat autorităţilor să dea dovadă de responsabilitate maximă şi să-şi îndeplinească conştient atribuţiile pentru a asigura desfăşurarea scrutinului electoral pentru alegerea Preşedintelui Republicii Moldova într-un mod transparent, democratic şi corect.

 

Şeful Cabinetului de miniştri a solicitat ministrului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Vasile Botnari, să prezinte partidelor politice, instituţiilor mass-media, precum şi reprezentanţilor corpului diplomatic, informaţii privind capacitățile tehnice de funcţionare a Registrului de Stat al Populației, inclusiv sub aspectul de furnizare a informaţiei pentru Registrul de Stat al Alegătorilor. Totodată, Premierul Pavel Filip a menţionat că sistemul informaţional menţinut de ÎS CRIS ”Registru” este unul dintre cele mai moderne şi dezvoltate sisteme din spaţiul european şi a contat consistent în procesul de obţinere a regimului liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

 

„Acest Registru este foarte rigid şi nu pot fi comise falsificări. Dacă tehnic vom demonstra care sunt posibilităţile şi capacităţile acestui sistem, vor dispărea orice tip de speculaţii din societate”, a accentuat Premierul.

 

În acelaşi timp, Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat Ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să asigure ordinea publică, atât pe perioada campaniei electorale, cât şi în ziua scrutinului. De asemenea, Pavel Filip a reiterat apelul său către membrii administrației centrale de a se ţine departe de campania electorală şi de a se concentra pe activitatea desfăşurată.

 

„Eu nu vreau sub nici o formă să pierdem două luni, pentru că dacă ne implicăm în campania electorală, Executivul nu mai lucrează eficient. Pentru mine personal, dar şi pentru întreg Cabinetul de miniştri, campania electorală reprezintă obţinerea programului cu Fondul Monetar Internaţional. Chiar dacă nu toate măsurile convenite cu FMI sunt populare, ele vor fi realizate în termen, aşa cum ne-am planificat”, a conchis şeful Executivului.  

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31