Un moldovean a fost reținut în flagrant la cea de-a doua tentativă de contrabandă cu țigări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cetățean moldovean, care a încercat să transporte ilegal în România, peste râul Prut, 6500 pachete de țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova, a fost reținut în flagrant în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Valea-Mare. Polițiștii de frontieră au folosit arma pentru reținerea tânărului.

După ce au fost observați de oamenii legii, făptașii au aruncat pachetele și au încercat să se facă nevăzuți, profitând de întuneric. Aceștia nu s-au conformat somărilor polițiștilor de frontieră și au continuat să fugă în direcții diferite. Oamenii legii au fost nevoiți să tragă două focuri de avertisment în plan vertical.

La scurt timp, a fost reținută o persoană din grup. Din cercetările primare s-a stabilit că aceasta este cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 25 de ani, locuitor al satului Ustia, raionul Dubăsari. Tânărul nu este la prima sa abatere de la lege, în 2012 acesta de asemenea a încercat să treacă ilegal peste frontieră țigări de contrabandă.

Valoarea țigărilor reținute se ridică la 65 mii lei. Persoana a fost reținută pentru 72 de ore și riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...