Dosarul Victoriei Pruteanu din satul Oneşti, raionul Străşeni, a ajuns la Curtea de Apel Chişinău. În timp ce avocaţii cer eliberarea clientei lor, procurorii solicită 12 ani de închisoare. 

Judecătorii de la Curtea de Apel Chişinău l-au audiat pe poliţistul de sector Victor Braghiş, martor din partea acuzării, care a monitorizat familia. El le-a spus magistraţilor că Victoria Pruteanu a avut un comportament amoral, iar din acest motiv soţul o bătea. Victor Braghiş a refuzat însă să facă declaraţii pentru presă.

Una dintre rudele Victoriei Pruteanu susţine că martorul a minţit la audieri. Şi avocaţii condamnatei spun că Victor Braghiş a depus mărturii false.

Şedinţa de judecată a fost întreruptă, deoarece la audieri nu s-au prezentat toţi martorii, şi va continua pe 17 octombrie. În luna ianuarie, Victoria Pruteanu, condamnată de Judecătoria Străşeni la trei ani şi opt luni de închisoare, a fost încătuşată în prezenţa celor cinci copii pe care îi are la întreţinere - doi pe care i-a născut şi trei surori care se află în grija ei după ce ambii părinţi au murit.

Deşi avocaţii femeii au invocat faptul că aceasta s-a apărat de soţul violent, judecătoarea a hotărât să o trimită la puşcărie. După ce presa a relatat despre acest caz, femeia a fost plasată în arest la domiciliu.