20:18:53 19.04.2024
Stiri

Mitropolitul Vladimir și Episcopul Marchel, PROTAGONIȘTII unui material apărut în NY Times: „Unelte politice ale Kremlinului”

Politică 14.09.2016 10:54 Vizualizări8029 Autor: Ziarul National
Mitropolitul Vladimir și Episcopul Marchel, PROTAGONIȘTII unui material apărut în NY Times: „Unelte politice ale Kremlinului” htwww.nytimes.com/


ÎPS Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, sunt considerați de prestigiosul ziar din SUA, New York Times, unelte politice ale Kremlinului în R. Moldova. New York Times dedică un articol de analiză modului în care Kremlinul foloseşte în scopuri geopolitice instituţia bisericii pentru a pune presiune pe fostele republici sovietice.

Jurnaliştii americani scriu că Moscova îşi foloseşte mitropoliţii loiali „cauzei imperaliste” ca unealtă de blocaj a oricărei rute euro-atlantice a republicilor din fosta URSS. În cazul Republicii Moldova, este menţionat ÎPS Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, cunoscută portavoce a intereselor ruseşti, scrie infoprut.ro.

New York Times scrie şi despre frontul comun dintre sutanele Rusiei şi pionii ei politici din Republica Moldova, cum ar fi Igor Dodon, liderul PSRM.

Nici episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, aprig apărător al şefului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, actor politic cu ştate vechi în lumea crimei organizate, nu este omis. Despre episcop, publicaţia newyorkeză notează:În avangarda cauzei antieuropene în Moldova a fost şi Marchel Mihăescu, episcopul ortodox din Bălţi, care a fost numit în postul pe care îl ocupă de către patriarhul Moscovei”.

NY Times oferă următoarea mostră de retorică tip Putin din recuzita lui Marchel, citând câteva declaraţii ale acestuia dintr-un interviu:„Glasul bisericii şi vocea politicienilor ruşi – nu toţi, dar marea majoritate a politicienilor ruşi – reprezintă un tot. Pentru mine, Rusia este gardianul valorilor creştine (…) Europa ne-a dat o mulţime de bani, nu există nicio îndoială, dar vrea prea mult în schimb. Ea ne cere să plătim cu sufletele noastre, să ne îndepărtăm de Dumnezeu. Acest lucru nu este acceptabil”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md