07:48:05 25.04.2024
Stiri

Poroșenko este sigur că Ucraina va recupera Crimeea: „Nu vom renunța niciodată”

Știri 23.02.2015 15:24 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
Poroșenko este sigur că Ucraina va recupera Crimeea: „Nu vom renunța niciodată”


Ucraina va prelua controlul asupra regiunii Crimeea, care a fost ocupată de ruși în primăvara anului trecut, iar cei care au săvârșit această ilegalitate vor răspunde în fața instanțelor de judecată internaționale. Declarația aparține președintelui ucrainean Petro Poroșenko și a fost făcută în contextul împlinirii unui an de la începerea acţiunilor de destabilizare în peninsula Crimeea.

Poroșenko mai spune că recuperarea teritoriului pierdut nu se va face rapid sau ușor, dar „aceasta se va întâmpla neapărat”, iar autoritățile ucrainene vor construi o nouă Crimee în care vor fi asigurate drepturile şi interesele populaţiei, indiferent de originea etnică, limbă sau religie”.

„Ucraina nu va renunţa niciodată la drepturile suverane asupra Crimeii şi va apăra prin toate mijloacele de care dispune drepturile persoanelor care trăiesc acolo. Va veni timpul când cei care au comis şi vor comite crime împotriva statului ucrainean şi împotriva drepturilor omului în Crimeea vor compărea în faţa instanţelor internaţionale şi a instanţelor din Ucraina”, a avertizat Petro Poroşenko.

Președintele a trimis un avertisment regimului instalat de Moscova în Crimeea, care a început să „naţionalizeze” proprietatea cetăţenilor ucraineni, întreprinderi și clădiri oficiale şi extrag în mod ilegal hidrocarburi din platoul continental al Ucrainei, în pofida legislaţiei care interzice categoric acest lucru.

Amintim că, pe16 martie 2014, în Crimeea a avut loc un referendum la care majoritatea participanţilor au votat pentru separarea de Ucraina. Două zile mai târziu, Federația Rusă a anexat, de facto, această regiune.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md