10:43:07 28.03.2024
Stiri

Invitație ACCEPTATĂ! Papa Francisc merge în Ucraina

Știri 23.02.2015 19:19 Vizualizări1124 Autor: Ziarul National
Invitație ACCEPTATĂ! Papa Francisc merge în Ucraina kvedomosti.com


Papa Francisc a acceptat o invitaţie a preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko de a vizita Ucraina, a anunţat la postul de televiziune Canal 5 un oficial din Serviciul ucrainean de Securitate, Iuri Tandit, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică.

„În urmă cu câteva zile, m-am întors de la Vatican, unde m-am întâlnit cu Papa Francisc. Papa a primit o scrisoare cu invitaţia preşedintelui Poroşenko şi ne-a spus că va veni în Ucraina. Astfel, vreau să felicit ucrainenii că Papa Francisc, care se roagă pentru pace în ţara noastră, va veni probabil la noi”, a declarat Tandit, negociator la centrul Serviciului de securitate pentru eliberarea ostaticilor.

Cancelarul german Angela Merkel s-a întâlnit cu Papa Francisc sâmbătă şi au discutat, printre altele, despre situaţia din Ucraina. „Am discutat şi despre conflictul din Ucraina; mi-a oferit o foarte mare încurajare să continui să acţionez în mod determinant pentru găsirea unei soluţii”, a declarat Merkel, la finalul întâlnirii de 40 de minute, scrie Mediafax.

Ucraina se confruntă cu o criză politică ce a luat amploare în noiembrie 2013, iar protestele din Piaţa Independenţei - soldate cu peste 100 de morţi - au culminat pe 22 februarie 2014 cu înlăturarea de la putere a preşedintelui prorus Viktor Ianukovici, refugiat în Rusia.

Ca urmare a instituirii unei administraţii prooccidentale la Kiev, Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit un conflict separatist, soldat cu peste 5 700 de morţi.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md