Ministerul Mediului vrea să interzică „delfinariile artificiale”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Mediului a inițiat modificarea legislației de mediu, astfel încât, activitatea delfinariilor să fie posibilă doar în cazul în care au asigurată apă de mare, păstrând astfel un mediu habitual pentru mamiferele marine.

Aceste prevederi sunt valabile în întreaga Europă, astfel toate delfinariile, indiferent că sunt în orașe de pe malul mării/oceanului sau în centrul bătrânului continent, folosesc doar apă de mare. În aceste condiții speranța de viață a delfinilor crește de câteva ori, or cei care sunt ținuți în delfinarii cu apă „de la robinet” (precum sunt cei de la Chișinău) supraviețuiesc foarte puțin, fiind înlocuiți tehnic și fără sentimentalism, odată la doi-trei ani, este specificat într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului.

„Vom depune toate eforturile pentru înbunătăţirea cadrului legal în domeniul protecţiei animalelor sălbatice, întreţinute în captivitate, prin racordarea la cerinţele Directivelor Uniunii Europene şi a tratatelor internaţionale din domeniul vizat, la care Republica Moldova este parte”, a spus Ministrul Mediului Valeriu Munteanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...