PD fraudează alegerile: Angajaţii Fabricii de Brânzeturi din Cahul, impuşi să semneze pentru Lupu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În timp ce conducerea Partidului Democrat din Moldova anunţă că echipa a reuşit să strângă într-un timp record numărul necesar de semnături pentru susţinerea candidatului Marian Lupu în scrutinul prezidenţial, angajaţii unei instituţii publice din Cahul divulgă detalii curioase despre modul în care formaţiunea a colectat semnăturile.

Câţiva angajaţi ai Fabricii de Brânzeturi din Cahul spun că în ziua în care PDM a luat listele de subscripţie de la Comisia Electorală Centrală, la Fabrică a fost convocată o adunare a lucrătorilor. Oamenilor li s-a spus să aducă, obligatoriu, buletinele de identitate, scrie Moldova Curată.

„Am fost informaţi să venim la adunare, dar să avem şi actele de identitate la noi. Am semnat în nişte liste, nu ştim despre ce a fost vorba”, a spus un angajat, care a rugat să-i fie protejată identitatea, deoarece se teme să nu-şi piardă locul de muncă.

Un alt angajat a confirmat şi el că a participat la acea adunare şi şi-a pus semnătura pe liste. Lucrătorul a precizat că nici o persoană dintre cele prezente la întrunire nu s-a opus semnării. El crede că oamenii au făcut-o deoarece sunt ameninţaţi în permanenţă cu demisia, de când democrata Ludmila Antohi a venit la conducerea fabricii.

La rândul său, Ludmila Antohi neagă că şi-a mobilizat angajaţii în seara zilei de 2 septembrie. „Nu am înţeles nimic. Ce adunare? Eu nu am făcut nici o adunare. Nu este adevărat”, a declarat Ludmila Antohi pentru Moldova Curată.

Citește și: (FOTO) Angajații instituțiilor de stat ar fi impuși să semneze în susținerea candidaturii lui Marian Lupu

De menționat că, anterior Renato Usatîi, primarul de Bălți, declara că a primit mesaje din parte angajaților unor instituții de stat, precum Inspectoratul Fiscal sau Moldova Gaz, care spuneau că ar fi impuși să semneze în susținerea candidaturii președintelui PD, Marian Lupu, la funcția de președinte al țării.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...