13:24:00 23.04.2024
Stiri

De ce par mai atractive PERSOANELE introvertite?

Știri 14.09.2016 08:30 Vizualizări1225 Autor: Ziarul National
De ce par mai atractive PERSOANELE introvertite? Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Uneori ezitante, alteori timide, distante şi într-un fel, ciudate. Persoanele introvertite cred despre ele însele că ceva este în neregulă, prin prisma faptului că nu reuşesc să aibă o viaţă socială obişnuită, sunt adesea deranjate de agitaţia generată de mulţimile din oraş sau de zarva unei petreceri.


Cu toate acestea, din exterior, acestea reuşesc să atragă atenţia tuturor, creând în acelaşi timp acel farmec cu care puţini se pot lăuda.


Iată câteva calităţi care cresc atractivitatea persoanelor introvertite:

Sunt buni ascultători

Majoritatea oamenilor sunt mai preocupaţi în prezent să îşi expună toate calităţile şi să vorbească cât mai mult, pentru a impresiona.
În fiecare zi, asistăm la o cursă în care toată lumea îşi doreşte să vorbească, dar prea puţin să asculte.
Faptul că cineva le adresează întrebări şi se arată interesat de ceea ce povestesc, le captează imediat atenţia şi îi măguleşte în acelaşi timp.
Aceasta se întâmplă pentru că, în general, persoanele introvertite preferă să asculte poveştile altora decât să vorbească despre ale sale.

Au preocupări şi pasiuni

Prin prisma faptului că preferă singurătatea, cei introvertiţi acordă o atenţie sporită dezvoltării personale, prin scris, citit, practicarea unor anumite sporturi sau urmarea unor hobbyuri speciale.
Toate aceste lucruri îi fac ca, atunci când sunt antrenaţi într-o conversaţie, să fie parteneri de discuţie foarte buni. În astfel de situaţii, chiar şi micile stângăcii devin atuuri care îi fac speciali, creând o impresie puternică interlocutorilor.

Îşi aleg cu atenţie cuvintele

Uneori fac acest lucru din teama de a nu crea o impresie proastă prin ceea ce spun. Neîncrederea care îi caracterizează în anumite situaţii, poate genera nevoia de a îşi alege cuvintele cu atenţie.
Faptul că intervin la momentul potrivit şi doar dacă este cazul, ascultând mai mult şi încercând să înţeleagă ceea ce se spune, le da o notă de autenticitate, eliminând din start posibilitatea de a fi consideraţi superficiali.
De obicei intervin în discuţie în legătură cu subiecte pe care le cunosc, tratându-le în profunzime şi încercând să îşi îmbogăţească cunoştinţele din discuţiile cu ceilalţi, fiind adesea atenţi la detalii.

Câştigă cu uşurinţă încrederea celorlalţi

Din momentul în care alegi să afli mai multe despre o persoană introvertită, iniţiind o conversaţie, vei primi în schimb atenţia cuvenită.
O astfel de persoană determină dorinţa celorlalţi de a o cunoaşte, mai ales pentru că, de multe ori, ea evită să facă un prim pas.
Felul retras, uşor timid şi misterios, dar şi faptul că îţi oferă ocazia să te apropii şi să o descoperi, te vor face să simţi că poţi avea încredere deplină în ea.
Persoanele introvertite sunt în general puţin atrase de a discuta despre oameni, şi mai mult înclinate spre a discuta idei.

Sunt învăluiţi în mister

Despre o persoană introvertită se ştiu destul de puţine lucruri. În general, afli cam cât îşi doreşte ea să descoperi.
Faptul că pare o persoană inaccesibilă, inabordabilă, învăluită în mister, îţi atrage instantaneu atenţia asupra ei şi te determină să vrei să o cunoşti.
Această calitate de a păstra misterul şi de a nu oferi totul de la început, este ceea ce lipseşte cel mai mult în prezent, la nivelul relaţiilor interumane şi a celor romantice, în special.
O oarecare doză de mister determină şi plăcerea de a fi provocat de către cineva, care este în sine un generator puternic de atracţie.

Sursa: sanatatesistaredebine.ro


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md