11:38:04 28.03.2024
Stiri

Spectacolele cu delfini ar putea fi INTERZISE în R. Moldova. Ce proiect pregătește un minister de la Chișinău

Social 13.09.2016 16:28 Vizualizări1043 Autor: Ziarul National


Spectacolele cu delfini ar putea fi INTERZISE în R. Moldova. Ce proiect pregătește un minister de la Chișinău protv.md

Ministerul Mediului a inițiat modificarea legislației de mediu, astfel încât activitatea delfinariilor artificiale să devină imposibilă.

Delfinariile vor fi autorizate doar în cazul în care vor putea asigura apă de mare, păstrând astfel un mediu habitual pentru mamiferele marine.

Ministerul Mediului afirmă că prevederile respective sunt valabile în întreaga Europă și toate delfinariile, indiferent că sunt în orașe de pe malul mării/oceanului sau în centrul bătrânului continent, folosesc doar apă de mare.

„În aceste condiții, speranța de viață a delfinilor crește de câteva ori, or cei care sunt ținuți în delfinarii cu apă „de la robinet” (precum sunt cei de la Chișinău) supraviețuiesc foarte puțin, fiind înlocuiți tehnic și fără sentimentalism, o dată la doi-trei ani”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Mediului.

Aceeași sursă specifică faptul că modificările la legislație vor avea un impact nesemnificativ asupra agenţilor economici care deţin delfinarii, dar vor crea condiții pentru acordarea de servicii ecologice importante pentru conservarea şi majorarea numărului de delfini.

Menținăm că un agent economic a amenajat în această vară un delfinariu la Chișinău, fapt care a stârnit nemulțumirea mai multor organizații de protecție a anumalelor.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md