21:50:06 19.04.2024
Stiri

CEC și Marian Lupu, acționați în JUDECATĂ de un concurent electoral

Partide/Comunicate 13.09.2016 15:01 Vizualizări1613 Autor: Ziarul National
CEC și Marian Lupu, acționați în JUDECATĂ de un concurent electoral


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, și președintele grupului de inițiativă în susținerea acestuia la prezidențiale, Alexandru Slusari, au depus astăzi la Curtea de Apel Chișinău o cerere de chemare în judecată a Comisiei Electorale Centrale (CEC), în calitate de pârâtă, și pe numele lui Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat (PD), în calitate de intervenient accesoriu.

Potrivit PPDA, hotărârea CEC nr. 236 din 10 septembrie 2016, prin care a fost dispusă înregistrarea lui Marian Lupu în calitate de candidat la funcția de președinte al R. Moldova, desemnat de către PD, ar sfida bunul-simț, întrucât e vorba de un partid care „controlează politic autoritatea electorală de circa 7 ani de zile și care favorizează vădit candidatul puterii”.

Potrivit lui Năstase, deși CEC a anunțat că primirea documentelor, depuse de solicitanţi în vederea înregistrării în calitate de candidaţi la funcţia de președinte al R. Moldova, se va efectua după încheierea activităţii grupului de iniţiativă de colectare a semnăturilor în zilele de luni până vineri, între orele 9.00 - 16.00, și în ziua de 29 septembrie, între orele 9.00 - 17.00, acest lucru nu a fost respectat în cazul lui Lupu.

„Încălcând atât propria hotărâre, cât şi legea, CEC a recepţionat documentele depuse de Marian Lupu în afara timpului legal – la data de 3 septembrie 2016, în zi de sâmbătă. Pe cale de consecinţă, se constată că actele au fost recepţionate într-un interval de timp impropriu, în afara termenului instituit legal, eludându-se procedura legală stabilită”, se arată în comunicatul de presă al PPDA.

Astfel, reprezentanții Platformei „Demnitate și Adevăr” cer instanței restituirea documentelor depuse de candidatul puterii, deoarece ar fi fost favorizat în mod ilegal față de ceilalți concurenți electorali.

De asemenea, Andrei Năstase și Alexandru Slusari cer o transparență totală a procesului de verificare a semnăturilor tuturor potențialilor candidați, inclusiv ale celor acumulate în sprijinul candidatului Platformei „DA”, cu participarea nemijlocită a tuturor concurenților electorali și a reprezentanților OSCE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md