(foto) Urmărire ca în filme la frontieră! Un tânăr a fost prins cu 55 mii de țigarete de contrabandă

2

Angajații Direcției regionale VEST au contracarat o tentativă de scoatere ilicită din R.Moldova a unui lot de 2 275 pachete de țigări de diferite mărci. Incidentul a avut loc astăzi, 12 septembrie, în apropierea localități Medeleni, r. Ungheni, în cursul unei ambuscade.

Urmare a desfășurării măsurilor speciale de contracarare a contrabandei cu produse de tutungerie, dar și destructurarea grupurilor infracționale specializate în transportarea și comercializarea acestora pe teritoriul României, ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției regionale VEST, în conlucrare cu inspectorii Sectorului Poliției de Frontieră ,,Sculeni” au reținut un tânăr, de 24 de ani, care intenționa să scoată din R.Moldova 55 mii de țigarete.

În dimineața zilei de astăzi, un grup de trei persoane au fost observate în timp ce monitorizau frontiera de stat, dar și acțiunile patrulei Poliției de Frontieră. Grupul, asigurându-se că de pe perimetrul ales pentru trecerea ilegală a țigărilor, patrula s-a îndepărtat, a pornit spre linia frontierei de stat. În jurul orei 7.15, la doar câțiva metri de râul Prut, ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției regionale VEST, aflați în ambuscadă, au somat tinerii să se oprească. Aceștia, însă nu s-au conformat, au abandonat coletele și au încercat să fugă, dispersându-se în direcții diferite. La scurt timp, unul dintre tineri a fost prins. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 24 de ani din s.Pârlița, r.Ungheni.

De la locul faptei, polițiștii de frontieră au ridicat trei colete cu țigări, în care erau ambalate 2 275 pachete cu țigări, cu timbru de acciz a R.Moldova.

Pe cazul dat a fost întocmit procese-verbal cu privire la contravenţie, fapta fiind calificată conform art.287 al.10 Cod Contravențional al Republicii Moldova, produsele de tutungerie au fost reținute, iar făptașul urmează să achite o amendă de 150 de unităţi convenţionale. În prezent, angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și identificării tuturor persoanelor implicate.

 

4

5

a2a3f8b7953d08e10534f08cbcf1c3c6

7ef96588c9bd283baa9937aba2cf7d3b

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente