Vadim Brînzan: „De ce trebuie din taxele și remitențele oamenilor să întreținem Condrița și casele de lux a guvernanților milionari?”

mk3_7293
Foto: <strong><a href="https://www.facebook.com/vadimbrinzan.md/" target="_blank">Photo Credit: Vadim Brînzan</a></strong>

Este absolvent a trei facultăți, printre care și a universității de la Harvard în 2001, are o experiență de peste 15 de ani de muncă în sectorul financiar din SUA, Europa şi Asia. A gestionat portofolii investiționale din țări de pe trei continente.

După 20 de ani petrecuți peste granița țării, în Statele Unite ale Americii, acum a revenit acasă. Este vorba despre Vadim Brînzan, cel care a lansat astăzi, 12 septembrie 2016, campania de colectare a semnăturilor la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova.

Susține că oameni ca el, care doresc să revină acasă și să facă ceva pentru țară sunt foarte mulți.  Spune că „Eu vreau ca copii mei să revină în Moldova și să nu fie imigranți într-o țară străină. Eu nu vreau ca părinții noștri să nu fie nevoiți să-și trimită copii peste hotare, iar la fiecare sfârșit de lună să aștepte acei 100 de euro necesari ca să-și achite facturile pentru electricitate”.

4
Photo Credit: Vadim Brînzan

Pentru a se putea înscrie în cursa electorală, Vadim Brînzan şi echipa sa trebuie să colecteze 15.000 de semnături. „În următoarele două săptămâni eu şi echipa mea vom merge în 18 raioane ale Moldovei ca să adunăm cele 15 mii de semnături de care este nevoie. Legea adoptată de guvernanții noștri face aproape imposibilă colectarea într-o perioadă atât de scurtă a unui număr atât de mare de semnături unice. Dar noi vom depune tot efortul ca să reușim. Împreună cu echipa mea, vom fi primii care vom face public procesul de colectare a semnăturilor. Vom avea nevoie de ajutorul Dumneavoastră. Trebuie odată să ne unim între noi şi să schimbăm lucrurile la noi acasă. Pentru asta am revenit”, a declarat Vadim Brînzan în cadrul conferinţei de presă.

Având studii economice la Harvard (SUA) şi o experienţă internaţională în domeniul financiar, Vadim Brînzan le-a explicat celor prezenţi cum vede situaţia actuală în domeniul economic, inclusiv despre furtul miliardului. „Acolo de la televizor, conducătorii noștri, încearcă să ne convingă că fără de ei țara noastră nu poate fi guvernată și că fiecare din noi este obligat să plătească miliardul furat în următorii 25 de ani. Iar eu vă spun că acești oameni, care pretind a fi guvernanți, sunt incompetenți și corupți, vă spun că miliardul furat trebuie să fie întors de funcționarii care au permis acest furt”.

3
Photo Credit: Vadim Brînzan

Vadim Brînzan este un om cifrelor. De aceea el a încercat să le explice celor prezenți faptul că fiecare leu din bugetul statului vine din impozitele pe care le achită populația. Moldova nu are  are petrol, aur sau uraniu sau alte zăcăminte. Brînzan dorește ca fiecare cetățean să fie conștient că pentru fiecare lucru el plătește „Spuneți-mi, vă rog, de ce trebuie din taxele oamenilor simpli să întreținem vila președintelui, la Condrița, cortegiile de lux și casele de lux a guvernanților milionari în cea mai săracă țară din Europa?” a spus acesta.

Evenimentul de lansare a campaniei de colectare semnăturilor a avut loc în centrul oraşului Rezina, orașul lui de baștină. Astfel, la această festivitate a participat și locuitori ai oraşului, colegi de clasă ai candidatului, profesori, prieteni şi susţinători.

mk3_7201
Photo Credit: Vadim Brînzan

„Însăși faptul că este cultivat în alt mediu, cu o altă mentalitate este un lucru de care avem nevoie noi, aici, în țară” a menționat Ghenadie Lefter.  Acesta a mai adăugat că îl vede un președinte destul de bun, dacă ar mai și aduce în țară alți oameni nu mai puțin pregătiți, precum este el.

Întreaga activitate a candidatului independent la funcția de președinte al Republicii Moldova, o puteți găsi pe pagina publică de Facebook a lui Vadim Brînzan sau profilul lui Vadim BRÎNZAN pe reţeaua profesională Linkedin.

1
Photo Credit: Vadim Brînzan
7
Photo Credit: Vadim Brînzan
mk3_7189
Photo Credit: Vadim Brînzan
mk3_7259
Photo Credit: Vadim Brînzan
mk3_7391
Photo Credit: Vadim Brînzan
mk3_7512
Photo Credit: Vadim Brînzan
mk3_7334
Photo Credit: Vadim Brînzan
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente