Schimbări în infrastructura rutieră din Chișinău! Vor fi amenajate șapte sensuri giratorii noi

strada-alecu-russo-chisinau

Inspectoratul Național de Patrulare anunță modificări în infrastructura rutieră în municipiul Chișinău. Modificările vor fi operate după instituția vizată a a participat la o ședință de lucru dintre reprezentanții Direcției generale transport public și căi de comunicație a Primăriei mun. Chișinău, Direcția de Poliție a mun. Chișinău și ÎM Regia „Exdrupo”.

Scopul întâlnirii a fost examinarea suplimentară a intersecțiilor din municipiul Chișinău instalarea panoului 6.23.6 (săgeată verde la dreapta/stânga la nivelul culorii roșu a semaforului); aplicarea marcajului rutier conform standardelor europene; modalități de monitorizare a trecerilor pentru pietoni în scopul minimalizării accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor și organizarea circulației rutiere în sens giratoriu în unele intersecții din mun. Chișinău.

Drept rezultat, va fi organizată circulația rutieră existentă la intersecția str. Ismail – Calea Basarabiei – str. Varnița – Calea Moșilor în scopul fluidizării circulației rutiere și sporirii siguranței circulației rutiere prin:

# modificarea itinerarelor rutelor de microbuz, și anume circulația lor pe str. Ismail în ambele sensuri, asemenea rutelor de troleibuz;
# delimitarea benzilor de circulație prin instalarea deliniatoarelor din cauciuc;
# modificarea marcajului rutier și indicatoarelor rutiere.

Implementarea proiectelor de organizare a circulației rutiere în sens giratoriu în intersecțiile sus-menționate. De asemenea, va fi înaintat un demers în adresa Î.M. „Lumteh” cu privire la iluminatea tuturor trecerilor pentru pietoni.

În același timp, va fi organizată circulația rutieră în sens giratoriu la unele intersecții din municipiul Chișinău, și anume:

1. Cale Orheiului – str. Studenților – str. Socoleni,
2. bd. Ștefan cel Mare – bd. Constantin Negruzzi – str. Ciuflea,
3. str. Uzinelor – str. Voluntarilor,
4. șos. Balcani – str. Liviu Deleanu,
5. șos. Balcani – loc. Dumbrava,
6. str. Lunca Bîcului – str. Uzinelor – str. Industrială,
7. str. Tudor Vladimirescu – str. Ion Creangă și str. Ion Pelivan.

Inspectoratul Național de Patrulare susține propunerile sus-menționate în scopul asigurării unui climat de siguranță și deplasarea fără impedimente în traficul rutier.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente