03:24:42 24.04.2024
Stiri

Dorin Chirtoacă, REVOLTAT: „Luptăm cu morile de vânt”

Social 23.02.2015 13:48 Vizualizări1484 Autor: Ziarul National
Dorin Chirtoacă, REVOLTAT: „Luptăm cu morile de vânt”


Cazurile de preluare a terenurilor din capitală, prin decizii judecătorești, îi depășesc pe funcționarii Primăriei mun. Chișinău.

Edilul capitalei a cerut astăzi explicații de la funcționarii Primăriei despre circumstanțele în care o companie a obținut, prin judecată, drept de arendă asupra unui teren de 4,3 hectare în parcul Valea Trandafirilor din capitală.

Amintim că Ziarul NAȚIONAL a scris anterior despre acest caz despre care șefa Direcției juridice din cadrul primăriei spunea că nu știe nimic.

Funcționara a confirmat și de această dată că terenul a fost dat în arendă printr-o decizie judecătorească pe care însă nimeni nu a văzut-o.

„Cum de a fost posibil ca agenția „Cadastru” să înregistreze dreptul de arendă asupra terenului fără a exista o decizie a Primăriei privind darea în arendă a pământului?”, s-a revoltat Chirtoacă, cerând să fie clarificat cazul.

În cadrul ședinței de astăzi de la Primărie, Dorin Chirtoacă a fost informat despre un alt caz în care un teren cu suprafața de 20 de ari, situat în preajma Porților Orașului, a fost transmis prin decizie judecătorească către o companie privată.

„Luptăm cu morile de vânt”, a venit replica primarului.

Ziarul NAȚIONAL a scris despre mai multe cazuri în care terenuri din parcuri au ajuns în proprietate privată sau în arenda unor companii în baza unor decizii judecătorești. Despre unele dintre acestea, avocații Primăriei susțin că nici nu au știu, nefiind citați niciodată la proces.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md