”Marţea neagră” ia deranjat pe toţi din toate găştile de hoţi. Toţi îşi făceau grijă de popor, cum să scoată din acesta şi ultimul dolar.

La prima etapă găştile de hoţi le-a luat dolarii cetăţenilor la un preţ foarte mare pe alocuri şi cu 27 lei pe un dolar. Au avut grijă pentru a speria oamenii că se termină dolarii de pe faţa pământului, iar leul de lemn nu mai costă nimic şi o să plătească preţuri mari la toate celea.

La a doua etapă găştile de hoţi au încuiat safeurile cu lei şi au plecat să vadă ce mai face poporul. Dulăului de serviciu de la BNM i s-a explicat ce are de făcut şi acesta a transmis poporului că gata leul se va întări aflându-se în safeu.

Simultan cu ”marţea neagră” gaşca a închis toate magazinele pentru ca să schimbe preţurile la tot şi la toate celea, doar leul nu mai costă nimic. A doua zi tot poporul s-a trezit lovit cu bâta de mafia comercială (condusă din umbră de gaşca de hoţi), care a explicat, dacă nu vreţi să muriţi de foame, o să ne daţi dolarul înapoi dar mai ieftin, da cumpărături o sa faceţi mai scump.

Şi iată aşa moldovenii noştri au cumpărat scump dolarul, acum vând ieftin dolarul, pentru ca să cumpere pâine, lapte şi cartofi de două ori mai scump ca până la ”marţea neagră”.

În perioada guvernării comuniste şi în toate celelalte guvernări, cursul de schimb a fost folosit ca prilej de majorare a preţurilor la toate celea şi la tot. Aşa şocuri moldovenii a retrăit vre-o 5 ori mai majore şi vre-o 10 mai mici. De fiecare dată, când leul se deprecia preţurile săreau ca pe plită.

La fiecare depreciere a leului preţurile se majorau la tot, iar de câte ori leul revenea la poziţiile anterioare, preţurile nicio dată nu şi-ai mai revenit. Exact aşa se va întâmpla şi de data aceasta.

Gaşca parlamentară s-a întrunit şi s-a văicărat mult despre problemele poporului, au discutat şi despre dulăul de la banca centrală care a executat voia hoţilor şi, în cele din urmă, au hotărât să formeze o comisie condusă de un hoţ, incluşi alţi membri care au fost în aşa comisii. Unul din aceşti membri chiar a şi condus comisia de la BEM, care a spus poporului că totul a fost perfect organizat la BEM în perioada lui Gacichevici, perioadă în care au fost săvârşite 2 atacuri raider, autorizate de dulăul de la banca centrală, furaţi 1,3 miliarde lei, a fost devalizată de clienţii mari ai BEM cu fluxuri de miliarde lei, etc.

Acum se pregăteşte o altă lovitură de către BNM. BNM va duce cursul leului spre o apreciere absolut nefondată, după cum au scris vineri (20 februarie) şi ziarele din America şi Marea Britanie ca MDL este cea mai tare valută. Iată după ce cursul va atinge 13 lei pe un dolar şi 16 lei pentru un euro, BNM va lansa din nou operaţiunea ”furtul veacului-2” pentru a mai scurge de la popor ce a mai rămas prin saltele. Presupun că concomitent se pregăteşte şi lovitura ”preţul 2” pentru a majora simultan încă o dată preţurile.

Voi bani mai aveţi? Gaşca hoţilor soluţii mai are…

Gheorghe Costandachi

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.