Klaus Iohannis sosește mâine la Chișinău. Cu cine va avea întrevederi

Președintele României, Klaus Iohannis, va întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova în perioada 24-25 februarie, în care va avea o serie de întrevederi cu oficiali de la Chișinău.

Delegația condusă de președintele român sosește în după-amiaza zilei de mâine pe Aeroportul Internațional Chișinău, unde va avea loc ceremonia de întâmpinare de către președintele Nicolae Timofti. Ulterior, cei doi șefi de stat vor purta convorbiri tête-à-tête, după care vor lua parte la convorbirile oficiale cu participarea membrilor celor două delegații, la Reședința de stat.

La ora 17.00, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună, după care Klaus Iohannis va avea întrevedere cu prim-ministrul Chiril Gaburici. Seara, președintele Timofti va da un dineu oficial la Crama Cricova.

A doua zi, președinteel român va avea o serie de întrevederi cu prețedinții PLDM, PD și PL, precum și cu președintele Parlamentului, Andrian Candu. De asemenea, va depune flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală. Iohannis va ține și o alocuțiune în fața studenților Universității de Stat.

Vizita președintelui român în Republica Moldova se va încheia la amiază.

Moldova.ORG amintește că, în luna noiembrie 2014, cu două zile înainte de alegerile parlamentare din Republica Moldova,  Klaus Iohannis a efectuat prima sa vizită în Republica Moldova. Pe atunci, acesta era președintele ales al României.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.