(foto) 10 locuri din Ucraina ce se aseamănă perfect cu destinații străine

1

Știați că mergând în Ucraina într-o călătorie puteți descoperi locuri identice cu cele din alte țări? Iată 10 destinații care v-ar duce cu gândul la Scoția, Olanda sau Austria.

#1. Plebanovka viaduct

1

Viaductul nu este departe de satul Plebanovka, regiune Ternopil. Construcția lui datează încă din perioada Imperiului Austro-Ungar (1896). Construcția seamănă perfect cu cea din sătucul scoțian – Glenfinnan, una din locațiile de filmare a binecunoscutului film Harry Potter.

 

#2. Oleshky Sands

2

Este unul dintre cele mai uimitoare locații din sudul Ucrainei și cea mai mare arie de nisip din țară. Unii ar spune că este chiar unicul deșert din Europa. Același loc l-am putea găsi și în Orientul Mijlociu, în Oman – Wahiba Sands.

 

#3. Vodianyky village

3

Morile de vânt din lemn din regiunea Cherkasy seamănă foarte bine cu colecția de mori din Olanda – un simbol unic pentru olandezi protejat de UNESCO.

 

#4. Synevir Lake

4

Synevir este cel mai mare și unul dintre cele mai frumoase lacuri de munte din Munții Carpați. Lacul din Ucraina este similar cu Lacul Verde din Austria.

 

#5. Lviv

5

Lviv este probabil cel mai neobișnuit oraș ucrainean, dar și cel mai colorat. Capitala regiunii de Vest, orașul seamănă cu Praga, Cracovia și Viena.

 

#6. Palanok Castle

6

Castelul medieval este priveliștea cheie al orașului Mukachevo. Acesta seamănă foarte bine cu Castelul Burghausen din Germania.

 

#7. Bilhorod-Dnistrovskyi (Akkerman fortress)

7

Bilhorod-Dnistrovskyi este printre cele mai vechi orașe din lume alături de Roma și Atena. Orașul este bine cunoscut pentru cetatea Akkerman, care seamănă cu Castelul Conwy din Țara Galilor.

 

#8. Uzhgorod  

8

Vechiul Uzhgorod este adesea numit „fereastra Europei”. O dată pe an, orașul ucrainean seamănă cu orajul japonez Atami, atunci când cireșii japonezi și magnoliile înfloresc.

 

#9. Zalishchyky

9

Zalishchyky (Ternopil region) este un oraș neobișnuit datorită localizării sale. Râul Nistru la un moment dat cotește înconjurând acest orășel. Același lucru îl face și râul Saar din Germania într-o regiune muntoasă.

 

 

#10. Chernivtsi University

10

Cea mai importantă comoară a orașului Chernivtsi are multe puncte în comun cu universitatea Oxford din Anglia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente