Unul din cele mai iubite campionate auto din ţară revine în acest weekend. Prima etapă off-road a concursului Jeep Trial Cross Moldova se anunţă a fi una spectaculoasă.

Aproximativ 20 de echipaje se vor duela, duminică, 22 februarie , începând cu ora 11:00, pe acelaşi traseu din 2014, ce leagă localitatea Făgureni cu oraşul Străşeni.

Organizatorii evenimentului au menţionat că, în acest an, participă trei echipaje noi. O altă noutate a evenimentului este că spre deosebire de alţi ani, de această dată, participanţii vor concura doar la doua clase, în categoria de până la 3500 cm cubi şi capacitatea cilindrică a motorului  peste 3500 cm cubi.

Ca de fiecare dată, denivelările şi pantele vor face parte din traseul piloţilor din ţară. Campionatul Jeep Trial Cross se desfăşoară pentru al şaptelea an consecutiv.

Publicul va avea acces gratuit, iar câştigătorii etapei vor fi premiaţi cu diplome şi cupe.

Programul curselor  pentru anul 2015 cuprinde şase etape.

A doua şi a treia etapă a „Jeep Trial Cross” se va desfăşura pe 5 aprilie şi 24 mai, în raionul Criuleni şi respectiv municipiul Chişinău.

Cea de-a patra etapă va avea loc tocmai în toamnă, pe 20 septembrie, cursă disputată la Soroca. Pe 18 octombrie, cea de-a cincea rundă se va desfăşura pe traseul din Orhei.

Ultima etapă, cea care va încheia sezonul 2015, va avea loc pe 15 noiembrie, lângă satul Vărzăreşti, raionul Nisporeni.