Accidentul a avut loc ieri după-amiază, în centrul oraşului Nisporeni. Potrivit poliţiei, şoferul unui automobil Toyota, care circula cu viteză, ar fi pierdut controlul maşinii într-o curbă şi a ieşit pe contrasens.

Din cauza rănilor grave, o bătrână de 77 de ani a murit în scurt timp la spital. Cealaltă victimă, în vârstă de 63 de ani, s-a ales cu mai multe traumatisme. Femeia îşi aminteşte cu groază prin ce a trecut.

La scurt timp, poliţiştii l-au identificat pe şofer. Comisarul din Nisporeni, Nicanor Ciochină, a confirmat că la volanul maşinii se afla Ştefan Drăgan, consilier din partea Partidului Democrat în comuna Vărzăreşti. Surse din cadrul spitalului raional, care au preferat să rămână anonime, susţin că Ştefan Drăgan era în stare de ebrietate, când a fost adus de oamenii legii să de-a probe de sânge pentru a a-i se stabili alcoolemia.

Oamenii legii nu au confirmat acest lucru, iar rezultatele analizelor, care vor stabili cu exactitate dacă consilierul era băut sau nu, vor fi gata abia luni.

Atât femeia rănită în urma acestui accident, cât şi alţi locuitori din Nisporeni, care nu au vrut să vorbească în faţa camerei, spun că Ştefan Drăgan nu este la prima abatere.

Ştefan Drăgan nu a fost de găsit pentru a ne spune ce s-a întâmplat. Oamenii legii au declarat că pe numele lui a fost deschis un dosar penal şi este cercetat în libertate. Poliţiştii au refuzat să spună de ce s-a recurs anume la această măsură şi ce riscă suspectul. Au promis că vor reveni cu detalii despre acest caz abia luni.