Într-o după-amiază târzie, Jurnal TV l-a găsit pe Alexandru realizând o schiţă în creion simplu pe o foaie. În lipsa posibilităţii de a-şi cumpăra materiale mai scumpe, băiatul a îndrăgit foarte mult această tehnică. Iar uneori, spre marea lui bucurie, colegii de clasă îi împrumută şi alte instrumente de desen. 

Alexandru a ajuns la orfelinat acum o lună. Disperat de problemele din familie, băiatul, împreună cu fratele şi sora mai mică, au cerut să fie adăpostiţi într-un centru de plasament. Aici au găsit liniştea şi un acoperiş deasupra capului. Totuşi dorinţa de a avea o familie este mereu aprinsă, lucru care poate fi lesne observat din lucrările tânărului, motivele frecvente în desenele lui fiind familia şi casa. 

Băiatul se simte în largul lui mai ales atunci când, după ore, merge la o organizaţie din capitală unde are posibilitatea să picteze în ulei pe pânză. 

Îl inspiră natura, problemele vieţii, colegii şi fraţii săi, însă Leonardo da Vinci este cel pe care îl venerează. Iar din momentul în care se apucă de creat, se detaşează complet de lumea grijilor şi problemelor.

Alexandru visează să ajungă designer de interior, până atunci însă se pregăteşte intens de examenele de absolvire din această vară.