Un alt subiect care a stârnit interesul cititorilor Jurnal.md a fost conferinţa guvernatorului Băncii Naţionale, unde Dorin Drăguţanu a declarat că de vină pentru cotaţiile astronomice înregistrate de euro şi dolar au fost provocate de populaţie, care s-a grăbit să cumpere valută. Drăguţanu a mai anunţat atunci că Banca Naţională a majorat rata de bază cu cinci puncte procentuale, de la 8,5 la sută la 13,5 la sută, drept măsură de înăsprire a politicii monetare cu scopul de a încuraja oamenii să-şi păstreze economiile în lei. Ştirea a avut peste 37 de mii de vizualizări.

Tot referitor la piaţa valutară este şi o altă ştire de top din această săptămână. „Consecinţele devalorizării leului: Preţuri duble în magazinele de electrocasnice” este ştirea cu aproape 27 de mii de vizualizări.

În topul celor mai vizualizate intră şi ştirea despre prima şedinţă a noului Guvern, în cadrul căreia premierul Chiril Gaburici a lansat mai multe „perle”, cum ar fi faptul că „odată cu situaţia politică din ţară, s-a agravat şi cea criminologenă”. În jur de 22 de mii de ori a fost accesat materialul.

Şi declaraţia analistului politic occidental Vladimir Socor, precum că Republica Moldova se îndepărtează de Uniunea Europeană, a fost accesată de mulţi vizitatori ai portalului. Or, Socor afirmă că RM se îndepărtează de UE, iar acest lucru este vizibil prin reducerea fondului pentru reformarea sistemului juridic şi de ocrotire a legii, dar şi scăderea dramatică a numărului de vizite ale oficialilor UE la Chişinău. Ştirea are aproape 19 mii de vizualizări.

Un articol de top este şi cel privind acordarea netransparentă şi discriminatorie a subvenţiilor pentru agricultori, accesat de peste 10 mii de ori. Potrivit experţilor, acest lucru se întâmplă din cauza că nu este respectat regulamentul privind acordarea fondurilor de către Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură.

Printre cele mai citite a fost şi ştirea cu declaraţiile făcute de fostul premier, în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, la Jurnal TV. Iurie Leancă a declarat că a fost tras în ţeapă şi că de vină că nu s-a reuşit formarea unei coaliţii PLDM-PD-PL sunt toate cele trei partide. Ştirea a acumulat 18500 de vizualizări.