Alţi favoriţi sunt pelicula „Boyhood”, dar şi „Hotel Grand Budapest”, o comedie a absurdului în regia lui Wes Anderson. Portalul Goldderby.com, specializat în pronosticuri la Oscar, scrie că anul acesta nu există un favorit clar, spre deosebire de decernarea din 2014, ce a fost un triumf pentru „12 Years a Slave”, un film despre brutalitatea rasismului în America secolului 19. 

În privinţa actorilor, Eddie Redmayne, care interpretează rolul astrofizicianului Stephen Hawking în „Teoria întregului”, se află în fruntea preferinţelor la categoria „cel mai bun actor în rol principal”, scrie realitatea.net.

Acesta este urmat de Michael Keaton, din „Birdman”.

Julianne Moore este cotată cu cel mai mari şanse la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, pentru interpretarea unei femei bolnave de Alzheimer în filmul „Still Alice”.

Pentru rolurile secundare, marii favoriţi sunt Patricia Arquette, în „Boyhood”,

şi J.K. Simmons în „Whiplash”.

Gazda galei Oscar din acest an va fi actorul Neil Patrick Harris care are dificila sarcină de a-i succeda popularei Ellen DeGeneres. La ceremonia de la Dolby Theatre va cânta Lady Gaga, iar pe scenă vor urca actorii Jennifer Aniston, Eddie Murphy, Sienna Miller, John Travolta şi Marion Cotillard pentru a înmâna premii.