Oleg Brega se retrage din cursa prezidenţială. Iată motivul// VIDEO

Activistul Oleg Brega a anunţat sâmbătă, 10 septembrie, că se retrage din cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Acesta a menţionat, într-un mesaj video, că electorala prezidenţială s-a compromis, iar el „nu vrea să concureze cu toată flora şi faună de pretinşi concurenţi independenţi, tot de la Mafie strânşi”.

Am auzit că Marian Lupu e primul candidat din buletinul de vot. Mi se pare asta descalificant pentru întreaga republică că acceptă așa bătaie de joc.  E imposibil să colectezi semnături în trei ore, pentru c-au primit listele vineri la ora 14:00, iar primăriile se închid la 17:00. Iată vin de la Primăria Căușeni și mi-au spus că sâmbătă nu lucrează, n-are program. De unde a luat Marian Lupu ștampile vineri noaptea sau sâmbătă”, a menţionat Oleg Brega.

În aceste condiţii, el a declarat că electorala prezidențială din Moldova s-a compromis și se declară învins de sistem.

Electorala prezidenţială s-a compromis, mă declar învins. Nu mai vreau să concurez în aşa condiţii şi cu aşa concurenţi şi cu toată flora şi faună de pretinşi concurenţi independenţi,tot de la Mafie strânşi”, a a[ugat el.

Potrivit lui, semnăturile pentru Oleg Brega nu vor fi prezentate la CEC, activistul  mulţumindu-i celor care l-au susţinut până acum.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.