(foto) FENTURY – StartUpul care va reprezenta țara la competiția internațională Seedstars Summit din Elveția

apple_watch_cover

Fentury este proiectul care a reușit să devină câștigător al competiției Seedstars Chișinău, organizată în premieră în Moldova. Astfel, fiind învingătorii etapei locale, Fentury va reprezenta țara la Seedstars Summit, eveniment care se va desfășura în aprilie 2017 în Elveția și care va oferi celui mai bun StartUp din cadrul său un premiu mare în valoare de 1 milion de dolari SUA în calitate de investiție de capital.

Decizii financiare istețe — iată care e idea de bază a aplicației. Fentury este un consultant financiar personal, menirea căruia este facilitarea organizării și monitorizării finanțelor, precum și sugerarea celor mai bune oportune alegeri în ceea ce ține de bugetul personal. App-ul permite conectarea împreună a tuturor conturilor bancare, portmoneele electronice sau alte servicii, pentru a avea o imagine unificată a finanțelor utilizatorilor într-un singur loc. De asemenea, Fentury poate fi utilizat ca un simplu app de management financiar: accesează rapoartele detaliate, crează și urmărește bugetele lunare, planifică cumpărăturile viitoare etc.

Aplicația le este adresată persoanelor care au cel puțin două surse de finanțare (de exemplu: Cont bancar, portmoneu electronic), sunt deprinse să achite cu cardul și sunt interesate în urmărirea propriilor fonduri. Utilizatorii de bază a acesteia sunt freelanceri, cupluri cu un buget comun, online shopperi, studenți care abia încep să fie financiar independenți și oricine, interesat în îmbunătățirea bunăstării sale financiare.

În trecut oamenii se consultau cu lucrători bancari calificați. Însă timpurile se schimbă, și sistemul bancar modern tinde să excludă elementul uman tot mai des, cu tot cu abordarea lui personală a problemelor tale. În același timp noul sistem bancar digital nu a creat o alternativă eficientă a acestui specialist calificat. Pentru a înțelege unde și cum cheltuim banii, trebuie să avem măcar cunoștințe de bază în domeniul financiar. Însă nu toți au posibilitatea și timpul de a studia, chiar și superficial, acest subiect. Aici e momentul, când apare Fentury — consultantul financiar de zi cu zi. Serviciul este gratuit pentru primele 30 zile, după care se achită conform unuia dintre tarifele convenabile ($4,99/lună sau $49,99/an).

Cine e echipa în spatele Fentury?

Dmitrii, CEO și fondator, a lucrat cu procesarea cardurilor de credit pentru magazine online imense și are mai mult de 15 ani experiență în IT și dezvoltarea afacerilor.

Lisa are background în dezvoltare de software, economie digitală și mișcarea verde, ce crează un mix perfect pentru conducerea unui startup de tip FinTech.

La moment, echipa numără 11 membri (developeri, marketologi și experți FinTech). „Încercăm să rezolvăm o problemă reală și suntem pasionați de ceea ce facem, avem un avantaj tehnologic și din această cauză suntem siguri că o sa avem succes.” afirmă cu siguranță membrii acesteia

Pentru mai multe detalii aveți aici pagina de Facebook a băieților.

Echipa Fentury:

13603521_1038730909495861_3079425647520998215_o

img_0644

jwa_23062016_00264

Iată cum arată aplicația:

all-devices-3

iphone6_budgets

iphone6_category-grouping

iphone6_connect-bank

iphone6_overview

iphone6_transactions

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente