Kievul acuză Rusia de continuarea atacurile în regiunea Doneţk, în pofida armistiţiului

Insurgenţii separatişti proruşi au continuat să încalce armistiţiul în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, fiind semnalate 12 atacuri în regiunea Doneţk, acuză Administraţia prooccidentală de la Kiev, potrivit Washington Post, citat de Mediafax.

Numeroase explozii şi atacuri cu obuze au fost semnalate duminică dimineaţă în apropierea oraşului Doneţk, incidentele fiind confirmate de insurgenţi, în pofida armistiţiului aflat în vigoare din 15 februarie.

Potrivit unor oficiali militari ucraineni, rebelii proruşi au încercat să cucerească satul strategic Şirokin, situat în apropierea oraşului Mariupol, care rămâne sub controlul serviciilor de securitate ucrainene.

Premierul Arseni Iaţeniuk a declarat într-un interviu acordat Fox News că Ucraina nu este în pragul anarhiei, avertizând însă că armistiţiul instituit pe 15 februarie nu este respectat de către insurgenţi.

Armata ucraineană susţine că armistiţiul a fost încălcat de peste 300 de ori în ultima săptămână.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.