Timofti a participat azi la Marșul Demnității în Kiev

Președintele moldovenean Nicolae Timofti a participat astăzi alături de omologul său ucrainean, Petro Poroșenko, la Marșul Demnității – o manifestație dedicată protestelor de pe Maidan de acum un an și care a adunat mii de ucraineni, dar și reprezentanți ai altor comunități etnice din Ucraina.

La marș au participat și președinții altor state: Letonia – Dalia Grybauskaite, Polonia – Bronislaw Komorowski, Germania – Joachim Gauck, Georgia – Giorgi Margvelashvili, Slovacia – Andrej Kiska și președintele Consiliului European – Donald Tusk.

Conform unui comunicat de presă al Președinției ucrainene, din mulțime au răsunat în diferite limbi slogane precum ”Slavă Ucrainei! Slavă eroilor”, ”Ucraina este Europa” și ”Ucraina, libertate, demnitate, victorie!”. În timpul Marșului, a fost cântat imnul Ucrainei, iar apoi a fost difuzat imnului Europei – ”Oda bucuriei” de Beethoven.

Marșul s-a încheiat pe Maidanul Independenței cu o rugăciune colectivă pentru pace.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.