Actualitate

Pavel Codreanu: „Unirea va avea loc”

Pavel Codreanu, primar Ruseștii Noi, din Ialoveni a fost alături de noi în proiectul reunirii. „Demult trebuia să îl avem. Oamenii de la sat au nevoie de un nou produs, fiindcă ne vom exprima și noi și frații de peste Prut. Unirea va fi”, a spus primarul. 

„Noi vă vom susține în realizarea Unirii, iar lansarea televiziunii este un prim pas”, a reiterat primarul.

Nicolae Dabija a felicitat echipa pentru acest nou proiect. Scriitorul a recunoscut că la început nu a crezut că o nouă televiziune ar putea fi lansată la Chișinău pentru promovarea valorilor românești. „Noi trebuie să ne păstrăm memoria. În Republica Moldova nu este bine cunoscută România și viceversa. Acum ne vom cunoaște mai bine. Iar, astfel, vine o televiziune care va spune care este adevărul.

„Lumea noastră este dornică de adevăr. Misiunea televiziunii este de a schimba mentalitatea basarabenilor, de a nu mai fi slugi”, a spus scriitorul făcând trimitere la cetățenii țării care lucrează în Federația Rusă.  „Eu doresc acestei televiziuni să ajung în fiecare casă, în fiecare inimă”, a spus Nicolae Dabija. 

Un alt invitat al primei emisiuni a fost Pavel Cerbușcă: „Mă mândresc să fac parte din poporul român”.  Profesorul de istorie a spus că acest proiect se dorește a fi unul educațional, să promoveze valorile culturii române.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de lansare a postului de televiziune 10 TV.

Sâmbătă, 10 septembrie, începând cu ora 14:00 a fost lansat un nou produs media pe piața din Republica Moldova. 10 TV va produce conținut sincer și onest pentru a oferi o șansă publicului din RM să audă nu doar opiniile unor grupări de interese politico-financiare.
Prima emisiune a 10 TV este un maraton de opt ore în care personalități din diverse domenii vor transmite mesaje de susținere a noului post TV.
10 TV va colabora cu Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Tinerii Moldovei, difuzând materiale create de UNIREA TV.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *