Lupu este primul concurent electoral înregistrat oficial de către CEC. Va fi primul în buletinul de vot

1
Foto: Facebook/ Marian Lupu

Marian Lupu, candidatul Partidului Democrat din Moldova la funcția de președinte al țării a fost înregistrat oficial în cursa electorală cu numărul 1 în buletinul de vot. Acesta a fost primul care a depus la CEC lista semnăturilor. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței extraordinare a Comisiei Electorale Centrale (CEC) de astăzi, 10 septembrie.

Decizia CEC vine după verificarea setului de documente prezentat de către Grupul de inițiativă a PDM, inclusiv a listelor de subscripție cu semnături ale cetățenilor în susținerea candidaturii lui Marian Lupu. Comisia Electorală Centrală a anunțat că a verificat nominal 16500 de semnături, fiind constată veridicitatea necesarului de 15 mii de semnături pentru înscriere și a sistat verificarea celorlalte semnături pe motiv că cerințele minime au fost îndeplinite.

Președintele PDM a avut cu această ocazie un mesaj către toți cei care l-au susținut. „Vă mulțumesc pentru suport. Apreciez organizarea Grupului meu de inițiativă și vă promit: noi vom învinge ca să facem Moldova o țară cu condiții de viață europene pentru toți cetățenii noștri!”, a spus Marian Lupu.

Marian Lupu a evidențiat că încrederea oamenilor și eficiența echipei democrate au dat un start extraordinar, iar de acum înainte echipa sa va lucra pentru a crește această energie. „Numai așa vom reuși, vom îndeplini obiectivele de dezvoltare a Republicii Moldova. Scopurile noastre trebuie să fie concrete, orientate spre beneficiari clari, pe teme care sunt prioritare pentru oameni: să stârpim corupția, să reformăm guvernarea pentru a oferi servicii publice exemplare, să protejăm familia, femeile, copii, să creștem economia și numărul locurilor de muncă, să modernizăm localitățile”, a aduăgat liderul PDM.

Marian Lupu a mai spus că va avea o campanie deschisă, astfel ca din start să se cunoască ce va promova, iar oamenii să aleagă responsabil și conștient.

De asemenea, CEC a înregistrat simbolul electoral și a confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ pentru perioada campaniei electorale, cît şi persoana responsabilă de finanţe (trezorierul). Totodată, Comisia a luat act de raportul grupului de inițiativă privind fluxul mijloacelor bănești, prezentat la 5 septembrie 2016, constatându-se ca fiind întocmit în corespundere cu prevederile legale electorale.
Mai jos puteți urmări mesajul lui Marian Lupu, cu ocazia înregistrării oficiale în cursa electorală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente