„Am căzut de acord să lucrăm cu Consiliul de Securitate al ONU (...) şi cu comunitatea internaţională pentru a pune în aplicare cu fermitate măsurile existente impuse în rezoluţiile precedente şi pentru a lua măsuri semnificative suplimentare, îndeosebi noi sancţiuni, pentru a demonstra Coreii de Nord că acţiunile sale ilegale şi periculoase au consecinţe", a avertizat Obama, citat într-un comunicat al Casei Albe.

Obama a condamnat testul nuclear nord-coreean, numindu-l drept „o ameninţare gravă la adresa securităţii regionale şi a păcii şi stabilităţii internaţionale". Potrivit DPA, liderul de la Casa Albă a calificat testul "o încălcare flagrantă" a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU care „dovedeşte fără putinţă de tăgadă lipsa de respect a Coreii de Nord faţă de normele şi regulile internaţionale de comportament şi demonstrează că (această ţară) nu are niciun interes să fie un membru responsabil al comunităţii internaţionale".

„Ca să fie clar, Statele Unite nu acceptă şi nici nu va accepta vreodată Coreea de Nord ca stat nuclear", a insistat Obama, care a subliniat că RPDC este singura ţară care a testat arme nucleare în acest secol, transmite Reuters.