Chișinăul condamnă testul nuclear efectuat de autoritățile nord-coreene

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova condamnă cu fermitate noul test nuclear, anunţat astăzi de autorităţile nord-coreene.

„Continuarea testelor nucleare de către Republica Populară Democrată Coreene constituie o violare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate ONU privind regimul de neproliferare a armelor de distrugere în masă şi sfidează apelurile repetate ale comunităţii internaţionale de a abandona programele de dezvoltare a capacităţilor militare nucleare”, este specificat într-un comunicat al MAEIE.

Potrivit sursei citate, Republica Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunităţii internaţionale faţă de aceste acţiuni cu efect destabilizator asupra situaţiei de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente şi îndeamnă autoritățile de la Pyongyang să renunţe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internaţională, în particular în formatul de negocieri a celor şase părţi.

Phenianul a efectuat vineri dimineaţă cel de-al cincilea test nuclear, care este şi cel mai puternic de până în prezent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...