Reacția Maiei Sandu după publicarea stenogramei: Am avut o poziție categorică, în timp ce miniștrii PD au tăcut chitic

Maia Sandu

Lidera PAS, Maia Sandu, reacționează după ce premierul Pavel Filip a publicat stenograma ședinței de Guvern unde s-a votat acordarea creditului de urgență în cazul BEM. Sandu a ținut să-i reamintească actualui premier că ea nu a mințit niciodată în legătură cu garanția din 2015, și nici în legătură cu alte lucruri.

„Stenograma este o dovadă clară că guvernatorul de atunci al Băncii Naționale, Drăguțanu, a cerut banii pentru salvarea depozitelor oamenilor și evitarea unei crize bancare. Dacă a mințit, va face pușcărie.

Din document este clar că eu am avut o poziție categorică, în timp ce actualul prim-ministru și restul miniștrilor PD-ului au tăcut chitic, arătînd astfel că le este absolut indiferent subiectul.

Cererea de chemare în judecată rămîne valabilă pînă la publicarea stenogramei de la ședința secretă din noiembrie 2014, la care s-a eliberat prima garanție înainte ca BNM să fi introdus administrare specială la cele 3 bănci”, a preciat Maia Sandu într-o postare pe pagina oficială de facebook.

maia-sandu

Precizăm că, astăzi Pavel Filip a publicat pe pagina sa de Facebook stenograma ședinței secrete a Guvernului Gaburici din 27 martie 2015. La acea ședință fostul guvernator cerea garanții de peste 5 miliarde de lei din rezervele valutare pentru cele trei bănci falimentare (BEM, Banca Socială și Unibank).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente