Filip a publicat stenograma ședinței secrete din martie 2015 în dosarul băncilor/ DOC

Prim-ministrul Pavel Filip a publicat pe pagina sa de Facebook stenograma ședinței secrete a Guvernului Gaburici din 27 martie 2015.

Menționăm că  la ședința respectivă fostul guvernator cerea garanții de peste 5 miliarde de lei din rezervele valutare pentru cele trei bănci falimentare.

“Înțeleg că doamna Maia Sandu a dat în judecată Guvernul pentru acest document, îi ofer prin această postare posibilitatea să o citească, să nu mai cheltuie bani pe judecată şi timp pe show-uri electorale. Aici sunt argumentele prezentate de Guvernatorul BNM şi de ministrul de Finanțe (PLDM!), argumente care se pare că au fost suficient de convingătoare pentru doamna ministru Maia Sandu (pe atunci o bună ascultătoare a indicațiilor de vot primite de la PLDM), din moment ce la finalul discuției votul a fost unanim. Legat de argumente sigur că se pot face dezbateri multe pro şi contra, dar totodată cred că e bine ca opinia publica să vadă ce stă în spatele discursurilor demagogice ale unor politicieni, care se laudă că s-au opus, dar de fapt au votat. Știți vorba aceea “am o opinie, dar nu sunt de acord cu ea”, scrie Filip pe pagina sa de Facebook.

1ț23489101314

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.