Iohannis a propus în discuţiile cu Merkel înfiinţarea unei agenţii europene de combatere a terorismului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, vineri, după întâlnirea cu Angela Merkel şi cu premierii Belgiei şi al Luxemburgului, că a propus în cadrul discuţiilor înfiinţarea unei agenţii europene de combatere a terorismului, care să preia atribuţiile celorlalte instituţii din domeniu şi care ar putea duce la creşterea securităţii în Uniunea Europeană.

Preşedintele a afirmat că a constatat „un larg consens” pe această temă şi se arată convins că în viitorul apropiat vor exista măsuri concrete care să îmbunătăţească situaţia.

„Am propus ca o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vedem cum se poate transpune în practică, crearea unei agenţii europene de combatere a terorismulul. Ar fi o măsură concretă care ar înlocui multiplele autorităţi care se ocupă de prevenirea terorismului şi ar putea realemente să crească securitatea propriu zisă, dar şi sentimentul securităţii în interiorul UE”, a explicat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a mers vineri la Berlin, unde a avut o întâlnire cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, şi cu premierii din Belgia şi Luxemburg, în pregătirea reuniunii informale a Consiliului European de la Bratislava, pe tema viitorului Uniunii Europene.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...