11:47:28 28.03.2024
Stiri

Statalistul Igor Dodon a GĂSIT VINOVAȚII care l-a făcut pe Șevciuk să vorbească despre alipirea Transnistriei la Rusia

Politică 09.09.2016 17:02 Vizualizări1963 Autor: Ziarul National
Statalistul Igor Dodon a GĂSIT VINOVAȚII care l-a făcut pe Șevciuk să vorbească despre alipirea Transnistriei la Rusia


Liderul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM), Igor Dodon, ne îndeamnă să privim cu mult calm declarațiile așa-zisului lider transnistrean, Evgheni Șevciuk, care a spus că intenția sa e să alipească regiunea de Federația Rusă. Mai mult, acesta a evidențiat cine tensionează lucrurile.

„Declarațiile care se aud de peste Nistru trebuie să le analizăm în contextul campaniei electorale de acolo. Totodată, chiar dacă e vorba de mesaje de campanie, consider că domnul Șevciuk exagerează atunci când promovează ideea de alipire a regiunii transnistrene la Rusia. Această regiune a fost, este și va fi parte componentă a R. Moldova. Și eu sper foarte mult că în cele din urmă vom găsi în comun cu partenerii externi o formulă optimă de reîntregire a țării, care să convină și Chișinăului, și Tiraspolului”, a menționat acesta într-o postare pe facebook.

În același context, socialistul crede că îngrijorările celor de la Tiraspol se datorează unioniștilor. „Aceste îngrijorări sunt alimentate de unii lideri din guvernarea eurounionistă de la Chișinău, care pledează deschis pentru pierderea statalității R. Moldova, aderarea la NATO etc. Eu însă îi asigur pe transnistreni că lucrurile se vor schimba în curând. Chișinăul va avea un președinte statalist, care va promova neutralitatea și restabilirea relațiilor prietenești cu Rusia, va anihila pericolul unionist. Atunci ne vom putea așeza la masa de negocieri pentru a discuta la modul concret cum reîntregim țara, și de jure, și de facto”, a conchis acesta.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md