Principele Radu a participat la Sesiunea Solemnă a Parlamentului Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Alteţa Sa Regală Principele Radu a participat vineri, la invitaţia preşedintelui Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, la Sesiunea Solemnă a Parlamentului organizată cu ocazia aniversării a 25 de ani de la desprinderea ţării de Uniunea Sovietică şi semnarea Declaraţiei de Independenţă.

La această solemnă ocazie, vineri, 9 septembrie, Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai I şi pe Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei române.

La ceremonii au luat parte Preşedintele Republicii Moldova, Excelenţa Sa domnul Nicolae Timofti, Prim-ministrul Pavel Filip, Preşedintele Curţii Constituţionale, membri ai Parlamentului şi ai Guvernului. Au fost prezenţi înalţi reprezentanţi ai Parlamentelor Belgiei, Elveţiei, Turciei, Poloniei, Letoniei, Lituaniei, Bulgariei, Serbiei, Ucrainei, României şi ai Parlamentului European. A fost prezent Corpul Diplomatic acreditat la Chişinău, potrivit unui comunicat de presă Secretariatul Majestăţii Sale Regelui.

Principele Radu a depus flori la statuia Domnitorului Ştefan cel Mare, în compania Preşedintelui Parlamentului Moldovei, a Preşedintei Senatului Belgiei şi a Preşedintei Consiliului Naţional al Adunării Federale a Elveţiei.

În Sala Palatului Republicii, Principele Radu a participat la şedinţa solemnă, în prezenţa autorităţilor statului, a invitaţilor străini, a reprezentanţilor cultelor, a oamenilor de artă şi a Corpului Diplomatic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...