(video) Un tânăr din Chișinău a fost șantajat și amenințat cu moartea timp de un an de zile

nnn

Poliția a stopat acțiunile de șantaj și amenințare cu moartea a unui tînăr de 26 de ani, care de un an de zile, a fost intimidat de un grup de persoane. Victima era șantajată pe motiv că a divulgat organelor de drept despre careva activități criminale ale suspectului.

Astfel, la 8 septembrie, ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a Inspectoratului Național de Investigații au reținut, pe str. Vasile Alecsandri din capitală, organizatorul grupului, un bărbat de 46 de ani, alias „Senea”, domiciliat temporar în Chișinău.

Reținerea a avut loc în urma unei plîngeri parvenite în adresa poliției din partea unui locuitor al mun. Chișinău, de 26 de ani, care a declarat că timp de un an este șantajat și amenințat cu moartea sa și a familiei sale de un grup de persoane necunoscute.

Totodată, bărbatul a povestit polițiștilor că la 10 aprilie, curent, în timp ce se afla la o staţie de troleibuze din Chișinău, a fost urcat cu forţa de către patru persoane necunoscute într-un automobil de model „Opel Astra”, cu numere de înmatriculare lituaniene, după care a fost maltratat şi ameninţat cu moartea dacă nu va transmite suma de 250 000 lei.

Ulterior, victima a fost contactată de mai multe ori de aceleași persoane fiind ameninţat cu moartea și cu răfuială fizică a rudelor apropiate, dacă nu v-a transmite suma solicitată.

La 8 septembrie, organizatorul grupului, alias „Senea”, a contactat telefonic victima solicitîndu-i transmiterea banilor, în caz contrar vor surveni urmări grave.

Astfel, ofițerii de investigații în comun cu angajaţii BPDS Fulger și DGUP a IGP, au organizat operațiunea de reținere, în flagrant delict, a suspectului, în timp ce primea suma de 5 000 de lei de la victimă.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a stabilit că suspectul, alias „Senea” este adept al organizaţiei criminale „Machena”, anterior condamnat pentru Fabricarea sau punerea în circulația semnelor băneşti false sau a titlurilor de valoare false, iar la moment figurează într-un dosar pe cauză penală pentru tentativă de omor.

În acest caz, organizatorul grupului infracțional a fost reţinut pentru 72 ore, daca se v-a dovedi vinovăția, acesta riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

La moment, se întreprind măsuri speciale de investigaţii şi acţiuni de urmărire penală în vederea stabilirii circumstanţelor și a tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente