Va fi prima mare bătălie pentru cele două în prima ligă, după perioadă în care Rangers a stat în eşaloanele inferioare. Patru ani, patru luni şi două săptămâni au trecut de la ultimul derby Celtic - Rangers în campionat, perioadă în care albaştrii au stat în ligile inferioare din cauza falimentului.

La episodul cu numărul 402 a ajuns cel mai aşteptat meci din fotbalul scoţian. De la înfiinţarea ligii în 1890, cele două mari rivale au luat împreună 101 titluri de campioană, 69 de Cupe ale Scoţiei şi 42 de Cupe ale Ligii.

În insulă, duelul dintre Celtic şi Rangers reprezintă mult mai mult decât un meci de fotbal. Suporterii celor două echipe aduc anual economiei scoţiene venituri de aproape 150 de milioane de euro.

Antrenorul celor de la Celtic, Brendan Rodgers mizează pe ajutorul fanilor la episodul cu numărul 402 din Old Firm derby. Susţinător încă din copilărie al lui Celtic, actualul manager al alb-verzilor este la primul duel cu marea rivala, Rangers. Imbatabili pe teren propriu, Catolicii au înscris 19 goluri în 5 meciuri în toate competiţiile.

”Când o susţii pe Celtic nu este o alegere, este obligaţie dacă eşti suporterul echipei. Când încurajezi jucătorii, trebuie să fii acolo. Dacă evoluează bine este necesar să le fii alături, dacă nu reuşesc asta trebuie să îi îmbărbătezi pentru că îi ajută”, a declarat Brendan Rodgers.

Marele derby al Scoţiei, Celtic - Rangers, este duminică, de la ora 14:00.