Ajută copii bolnavi de cancer prin sport. Participă la Campionatul de volei „Cupa Rotaract 2016”

1
Foto: Facebook/Rotaract Club Chisinau

Clubul Rotaract Chişinău vă invită la cea de-a 2-a ediţie a Campionatului de volei „Cupa Rotaract 2016”, organizat în data de 10 septembrie 2016. Echipe a 6 companii din Capitală, au acceptat să participe la acest eveniment caritabil. Cu ajutorul lor vom colecta fonduri pentru procurarea a două stative pentru perfuzie, care ar facilita tratamentul copiilor din secţia Hematologie a Institutului Oncologic. Evenimentul va începe la ora 10:00, în parcul din sectorul Râșcani al capitalei, strada Alecu Russo 14/2.

Braunostat – stativ special pe roţi, pentru susținerea pungilor cu perfuzii, care permite deplasarea în timpul administrării perfuziei. Astfel, copilul nu rămâne imobilizat în timpul procedurii şi poate să se mişte şi să se joace. Pentru un copil mic este extrem de dificil să stea așezat în același loc şi aceeași poziție pentru o perioadă mai lunga de timp, iar acest dispozitiv ar înlesni enorm tratamentul copiilor.

Promovarea unui mod sănătos de viaţă, dezvoltarea de relaţii profesionale constructive precum şi a valorilor colective în cadrul unei companii, sunt doar câțiva dintre vectori cuprinşi în iniţiativa Clubului Rotaract Chişinău. Campionatul – evenimentul unde competiţia este prietenoasă, iar participarea este cea care contează!

Clubul Rotaract Chişinău – face parte din familia internaţională de caritate  Rotary Club International – comunitate internaţională de cluburi concentrate asupra promovării păcii în lume. Deviza Rotary International  – „A servi mai presus de sine” este motorul acţiunilor noastre de intervenţie pozitivă în societatea în care trăim. Scopul clubului este să ajutăm pe cei care au nevoie de sprijinul nostru, să dăm puţină culoare vieţii, să dăruim zâmbete, dispoziţie bună şi  speranță. Pentru a atinge aceste obiective, creăm proiecte şi le realizăm cu succes.

Prin programele Rotaract, tinerii nu doar îşi sporesc cunoştinţele şi aptitudinile, dar răspund şi nevoilor fizice şi sociale ale comunităţii lor, în timp ce promovează înţelegere şi pace internaţională. Astfel, Rotaract a devenit un fenomen global, cu peste 7,600 de cluburi în 158 de ţări.

În Republica Moldova, Clubul Rotaract a fost înfiinţat în anul 2003 şi de atunci promovează în ţară şi peste hotare proiecte filantropice, de dezvoltare personală şi profesională, precum şi de promovare a Moldovei pe plan extern. Proiectele clubului pot fi văzute pe contul de Facebook, unde pot fi găsite şi articole din presă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente