Ultimatumul a venit chiar din partea colegilor săi de partid, după ce socialiştii au cerut audierea în plen a noului ministru al Sănătăţii.

„Noul ministru al sănătăţii deja are viziuni şi măsuri energice de întreprins pentru a redresa situaţia în domeniu. Am zis ca să-i oferim măcar 7 sau 10 zile pentru implimentarea acestui plan de acţiuni. Şi am menţionat că în cazul în care acest plan încă nu va da rezultate, noi ca fracţiune care l-am desemnat în guvern, îl vom chema în plen şi vom cere un raport detaliat la subiect”, a menţionat PLDM-istul Valeriu Streleţ.

Precizăm că în noiembrie anul trecut mai mulţi furnizori au încetat livrarea medicamentelor către spitalele din ţară şi au cerut majorarea preţurilor cu peste 20 la sută. Asta deoarece majoritatea medicamentelor provin din import, iar livrarea la preţul contractual, stabilit anterior, i-ar duce la faliment, din cauza deprecierii leului. În consecinţă, instituţiile medicale au rămas fără preparate, iar pacienţii sunt obligaţi să-şi cumpere medicamente chiar dacă au asigurare medicală.