Tentativă de atac terorist pe aeroportul din Istanbul: O femeie ar fi pus la cale un atac sinucigaş

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trupele speciale din Turcia au reţinut o persoană suspectă, care ar fi plănuit să comită un atac sinucigaş pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, potrivit presei locale, citată de site-ul postului Sputnik.

Forţele speciale au împiedicat o tentativă de atac terorist la aeroportului internaţional Ataturk din Istanbul, în urma căruia au arestat o persoană suspectată că ar fi pus la cale un atac sinucigaş.

Măsurile de securitate ale celor două aeroporturi internaţionale din Istanbul au fost consolidate la cel mai înalt nivel ca răspuns în faţa ameninţărilor atacurilor teroriste, conform unui comunicat al Poliţiei turce care a fost dat publicităţii pe data de 24 august.

Potrivit publicaţiei turce Sabah, suspectul este o femeie, care a fost reţinută lamaeroportul Ataturk după sosirea sa din oraşulul Diyarbakir, aflat în sud-estul Turciei.

Ea a fost identificată drept Ebru Firat, iar publicaţia Sabah a făcut publică o fotografie a acesteia, aflată în compania liderului Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Murat Karayilan.

Aeroportul Ataturk a fost ţinta unui atac din partea reţelei teroriste Stat Islamic la data de 28 iunie, în urma căruia 22 de persoane au decedat, iar 239 au fost rănite.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...